Översikt av rullar

Emanuelsonrullarna finns i sju olika storlekar och tio kombinationer från det lättare harr- och öringfisket till laxrullar. I grunden är det fyra olika spoldiametrar där Trout 2 och Salmon dessutom finns i utföranden med bredare spolar för de som vill använda volymkrävande linor eller ha lite extra backing på rullen.

 • Rullens konstruktion har gjort det möjligt att rullen hamnar helt nära klingan för ett bekvämare fiske.
 • Den utanpåliggande linföraren har gjort det möjligt att minska diametern på stativet och spolen med lägre vikt som resultat. Detta gör att Emanuelsonrullarna har mycket lågt startmotstånd och de stannar mjukt och fint.
 • Gummispärrarna vid linförare och rullfot medger att man kan lägga tafsen och linan tillrätta på rullen om det skulle behövas.
 • Den helt unika konstruktionen av lagerhuset ger ett helt glappfritt montage av spolen. Konstruktionen medger inte att glapp uppstår
  med tiden varför spolen sitter där den skall, år efter år.
 • En radialtätning sitter monterad mellan lagerhus och rullstativ vilket ger ett 100% skydd mot smuts och saltvatten. Tätningen är dimensionerad på ett sådant sätt att spolen aldrig löper helt fritt varför lintrassel inte uppstår.
 • Man justerar övervarvningsskyddet/bromsen på spolgaveln med hjälp av ett vred.
 • Spolen och spolfästet är konstruerade på ett sådant sätt att en krympande backinglina inte deformerar spolen. Det finns inga lösa
  delar varför ett spolbyte går mycket snabbt med Emanuelsonrullens sinnrika infästning av spolen.
 • Lagerhuset är upphängt på två kullager för att ge en mjuk och glappfri gång i rullen.
Rullar från Emanuelson i några olika storlekar.

Trout 1, Trout 1 Large, Old School och Old School Brass

Detta är den minsta Emanuelsonrullen och den passar bäst för linor i klass#3-5. Kanske är det den bästa rullen du kan få för ditt spö i linklass #4-5.
Trout 1 Large har lite större spolvolym för att kunna hålla linor upp till klass #6. Stativet är detsamma och du kan använda vilken typ av spole du vill utan att ändra något på rullen. Med en extraspole av modell Large täcker du helt enkelt in fler linor till din rulle. Denna spole väger 2 gram mer än standardspolen då den är försedd med en något bredare bromskant.

Det finns även ett stativ i lättviktsutförande. Rullen blir då 8 gram lättare för de som jagar vikt eller helt enkelt tycker om utseendet.

Old School och Old School Brass är en variant på Trout 1 och har i princip samma tekniska specifikationer.

Trout 2, Trout 2 Wide

Detta är standardrullen och den första som Emanuelson släppte ut på marknaden. Linklass #5-7 är lagom på standardspolen medan linklass #6-8 ligger fint på den bredare varianten.

Sea-Trout

Linklass #7-9 för havsöring och mindre lax. Rullens storlek gör att den passar bäst på ditt enhandsspö eller lätta tvåhandsspö.

Salmon och Salmon Wide

En stabil och mycket pålitlig laxrulle. Ingen planing på bromsen och den enkla och mycket stabila konstruktionen gör att man fiskar med mycket gott självförtroende. En klump i klass #9-11 eller hela speylinor i klasser upp till #7/8. Använder man en tunn 30lb (Dynema eller Micronit) backing är det gott om plats på spolen. Salmon Wide rymmer linor i klass #10-12.

Detaljbilder

Emanuelson Flugfiskerullar har en helt unik konstruktion som gör dem till något av det bästa man kan köpa för sitt flugfiske. Klicka på någon av länkarna högst upp på denna sida för att titta på detaljbilder och läsa lite om rullarnas konstruktion.

Linor upp till klass #3-6

Finns i flera utföranden

Pris fr. 4900:-

Linor upp till klass #3-6

Finns i flera utföranden

Pris fr. 4900:-

Linor upp till klass #5-6

Finns i flera utföranden

Pris fr. 4900:-

Linor upp till klass #5-8

Finns i flera utföranden

Pris fr. 4900:-

Linor upp till klass #7-9

Finns i flera utföranden

Pris fr. 5400:-

Linor upp till klass #9-12

Renskinnsfodral ingår

Pris fr. 7400:-