Bilder

Konstruktion

Alla Emanuelson’s flugrullar har en sak gemensamt i och med att de är produkter av rent hantverk, när det är som bäst. Årsproduktionen är mycket liten och de flesta får vänta ett tag på sin nya rulle. Detta beror på att alla rullar görs för hand, helt utan automatiska maskiner, och med en extrem noggrannhet. Det tar helt enkelt ganska många timmar att färdigställa en rulle i Björn’s verkstad.

Här kan du se lite detaljerade bilder av en Trout 1 rulle. Linan på bilderna är en 27 meter lång Cortland 444 Clear Creek i linklass #4 och som synes finns det fortfarande gott om plats på spolen varför det även går utmärkt att lägga på en lina i klass #5 om man så önskar.

Rullfoten är ovanligt låg vilket bidrar till den solida känslan när du kastar.
Lagerhuset är helt kapslat med en radialtätning mot stativet och en O-ring på yttersidan vilket ger dig en rulle som tål både smuts och saltvatten i många år utan underhåll. Övervarvningsskyddet är enkelt och funktionellt med en bromskloss som ligger emot en aluminiumskiva.
Linföraren ligger helt utanpå spolen vilket gör att stativets diameter och massa kan hållas nere med lågt startmotstånd som resultat. Gummitapparna vid linföraren och rullfoten ger dig möjlighet att lägga linan tillrätta om tafsen skulle råka komma ut på fel ställe när man skall trä linan.
En ren design med sammetslen yta är inte bara trevligt att titta och känna på, det är hållbart också. Här ses skruven för justering av övervarvningsskyddet.
Spolens unika infästning på lagerhuset gör konstruktion i det närmaste outslitligt. Det spelar ingen roll hur länge du använder din rulle för du kommer aldrig få glapp i spolen. Den sitter där den skall, år ut och år in.
Det går snabbt att byta spole på rullarna och det finns inga lösa delar att hålla reda på. De flesta kunder köper faktiskt extraspolar till sina rullar.