Köpvillkor

Köpvillkor

Beställningar

Du beställer dina varor genom vår webbshop, per telefon eller e-postmeddelande. Beställare under 18 år måste ha målsmans godkännande. Vi skickar ut din order som rekommenderad försändelse inom Sverige. Alla försändelser måste förskottsbetalas.

Priser

I alla våra priser ingår Svensk moms med 25%. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser, specifikationer och villkor utan förhandsbesked. Du som kund bör ta del av våra köpvillkor innan Du lägger din beställning. Det är alltid priserna och villkoren vid beställningstillfället som gäller.

Förskottsbetalning

Inga avgifter tillkommer och Din order läggs med högsta prioritet. Summan för ordern sätts in på vårt bankkonto efter det att vi har bekräftat ordern. Skulle leveranstiden dra ut på tiden kommer vi överens om när ordern skall betalas. När vi registrerat Din betalning skickar vi din order så fort den är färdig. Ange alltid ditt namn eller ordernummer i samband med banköverföringen.

Garanti

På våra produkter lämnar vi livstids garanti till första ägaren. Garantin omfattar även normalt slitage. Däremot gäller inte garantin vid felaktig användning av varan. Exempel på detta är felaktiga lösningsmedel, lacker eller vid/efter modifiering av våra produkter. Har Du köpt någon av våra produkter begagnad åtar vi oss att reparera den till ett förmånligt pris och vi lämnar alltid kostnadsförslag innan reparationen påbörjas. Avböjer Du vårt kostnadsförslag debiterar vi den faktiska kostnaden för returfrakten till Dig.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra Din beställning inom 14 dagar efter det att Du mottagit paketet, helt enligt distansavtalslagen. Produkten får ej ha varit använd och måste returneras komplett, oskadad och i orginalskick. Köparen ansvarar för att varan returneras i sådant emballage att varan inte skadas under frakten och står själv för alla fraktkostnader, inklusive eventuella försäkringar. Vill Du returnera en vara måste Du kontakta oss innan Du skickar tillbaka den. Mer info om distansavtalslagen finns på Konsumentverkets hemsida.

Leverans och Leveranstid

Varorna skickas normalt med posten som rekommenderad försändelse. Normalt är leveranstiden 1-3 dagar efter genomförd betalning för varor som finns färdiga i lager. För beställningsvaror meddelar vi beräknad leveranstid i samband med att ordern inkommer till oss. Vill du hämta en beställning direkt hos oss i Nyköping går det bra om Du kontaktar oss i förväg och kommer överens om en tid.

Fraktkostnad

Alla försändelser skickas fritt kunden. Det är således Emanuelson Reels som står för fraktkostnader och eventuella försäkringar. Rullar skickas kostnadsfritt inom EU och till Norge. Tillbehör och reservdelar som skall till en slutdestination utanför EU debiteras efter överenskommelse.

Skador på paket och returnerade postförskott

Om Du upptäcker en skada på Ditt paket skall Du omedelbart anmäla detta till utlämningsstället och göra en skadeanmälan, skadade paket skall ej hämtas ut utan returneras direkt till oss. Upptäcker Du inte skadan förrän efter det att paketet är öppnat och skadan kan anses vara en fraktskada skall Du kontakta utlämningsstället så fort som möjligt och göra en skadeanmälan. Inom Sverige har Du upp till två veckor på Dig att hämta ut Ditt paket innan det skickas tillbaka till oss. Hämtar Du inte ut Din försändelse innan den går i retur till oss kommer Du att debiteras för returfrakten samt den faktiska avgiften om vi skickar paketet en andra gång.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella faktafel på vår hemsida och att bilderna exakt återger produktens verkliga utseende.

Personuppgifter

Vi garanterar att inga personuppgifter såsom e-postadress, namn, adress och telefon lämnas till tredje part.